10x de mooiste kapsalon websites!

de-mooiste-kapsalon-websites

Als kapper of stylist wil je natuurlijk het beste van jezelf laten zien zodat de klant denkt, ‘dat ziet er goed uit, dat wil ik ook’. Nu is uitstraling ontzettend belangrijk als het gaat om je salon. Wanneer het er tot in de puntjes perfect uitziet, krijgt de klant het idee dat zij ook zo wordt behandeld.

Wanneer je salon er al keurig en picobello uitziet en uitnodigt om klanten te ontvangen dan is het ook tijd om je website aan te pakken. Klanten die nog niet bekend zijn met je salon zijn vast en zeker op internet opzoek naar een nieuwe kapper en zodra ze op jouw website komen, wil je ze natuurlijk gelijk in de watten leggen met een prachtig en uitnodigend design.

Om je een beetje op weg te helpen heb ik de 10 mooiste kapsalon websites bij elkaar gezocht om je te inspireren hoe jij het ook kan aanpakken om al die ‘nieuwe klanten’ uit te nodigen voor een bezoekje aan jouw salon!


1. La Maison Amsterdam

10x de mooiste kapsalon websites

Wat de klant wil is natuurlijk gelijk een indruk krijgen wat je salon te bieden heeft. Het gebruik van mooie foto’s bij een kapper of beautysalon is ontzettend belangrijk. Beeld valt namelijk gelijk op en de klant krijgt er direct een gevoel bij.


2. Bang Hair

10x de mooiste kapsalon websites

Ben je net even anders dan je buurman kapsalon en ben je wat alternatiever, laat dat gevoel dan ook zeker zien op je website. Hou het strak, minimaal en maak gebruik van ‘aparte’ beelden. Dit maakt het voor de klant interessant en maakt nieuwsgierig om verder te scrollen.

10x de mooiste kapsalon websites

3. Stanley & Co Hair Salon

10x de mooiste kapsalon websites

Als je een luxe salon wilt uitstralen dan is deze website een perfect voorbeeld. Ze hebben hier gekozen voor zo min mogelijk verschillende kleuren en daardoor oogt alles heel clean en chic. Het gebruik van zwart/wit fotografie geeft een bepaalde sfeer aan het geheel in combi met het goud. Bij het zien van deze website ga je ervan uit dat de salon van hoge klasse is.

10x de mooiste kapsalon websites

4. Toni & Guy

Stoer, duidelijk en clean. Toni & Guy is natuurlijk ontzettend bekend en hun ‘stoere’ opvallende stijl trekken ze ook door op de website. Niet teveel poespas, maar een duidelijke stijl van wie ze zijn.

10x de mooiste kapsalon websites

5. Urban Lift

10x de mooiste kapsalon websites

Om je website wat ‘speelser’ te maken is het leuk om gebruik te maken van illustraties. Het geeft het ‘zakelijke’ randje namelijk een wat speelser gevoel en nodigt uit. De illustraties hoeven niet opvallend te zijn en je website hoeft er niet helemaal vol mee te staan, maar door de juiste balans te vinden creëer je een hele toffe sfeer.

10x de mooiste kapsalon websites

6. Salon B

10x de mooiste kapsalon websites

Mijn grote favoriete uit het rijtje is toch wel de website van Salon B. Deze website is ontzettend clean, de kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd en het nodigt gelijk uit. Het is jong, hip en trendy en je krijgt zin in een bezoekje aan de salon. De fotografie gecombineerd met grafische details maakt de website helemaal af.

10x de mooiste kapsalon websites

7. Studio Be Salon

10x de mooiste kapsalon websites

Een klant is opzoek naar een nieuwe salon en wil snel een duidelijk beeld krijgen wat de salon haar te bieden heeft. Creëer rust op de pagina’s waar je het belangrijkste wilt laten zien zoals de prijslijst, wat je te bieden hebt en waar ze een afspraak kunnen maken.

10x de mooiste kapsalon websites

8. Salon V

10x de mooiste kapsalon websites

Net als de bovenstaande is dit een perfect voorbeeld van rust uitstralen op je website. Je laat de klant duidelijk zien wat je te bieden hebt als salon en geeft een gevoel van rust mee.

10x de mooiste kapsalon websites

9. New Vintage Lounge

Heb je een bepaalde vintage stijl in je salon dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk dit ook door te trekken op je website. Op deze website zie je gelijk dat je niet met een ‘strakke’ salon te maken hebt, maar met een gezellige, uitnodigende vintage salon. Door de juiste fotografie toe te passen creëer je op de website ook de perfecte vintage sfeer die je je klant wilt geven.


10. Mario Tricoci

Als laatste nog deze prachtige site van Mario Tricoci. De site is ontzettend clean maar door de juiste frisse kleuren en de perfecte fotografie krijg je direct het juiste gevoel wat deze salon wilt uitstralen. Het is uitnodigend, sfeervol en daardoor heel aantrekkelijk om hier te boeken.

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor je eigen (toekomstige) kapper website! Mocht je hulp nodig hebben, wij helpen je gerust met het opzetten van zo’n mooie website!

Al onze website worden gemaakt op het WordPress platform. Wil jij een professionele WordPress website laten maken? Wij helpen je graag.


Laura Louise

Laura Louise

Laura is een grafisch vormgever en blogger voor Coolpixel. Ze ontwerpt onder andere huisstijlen, logo's en styleguides voor ondernemers en starters. Ze is verslaafd aan Pinterest en ze maakt regelmatig leuke en handige freebies die ze deelt via haar eigen blog fablouise.nl
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋🏻Waarmee kunnen we je helpen?