3 snelle tips om te groeien met Instagram

tips-om-te-groeien-op-instagram

1. Bepaal je stijl en creëer een consequente feed

Als je je als bedrijf wilt inzetten om te groeien met Instagram dan is het natuurijk belangrijk om je nieuwe volgers enthousiast te maken en te binden. Het beste is er dan voor te zorgen dat je een bepaalde stijl kiest die tevens ook weer de look & feel uitstraalt van je bedrijf. Je Instagram pagina is je nieuwe visitekaartje en daarom moet je hoe dan ook in 1 oogopslag kunnen laten zien wie je bent, wat je doet en of je interessant genoeg bent om te volgen natuurlijk. Zorg daarom voor een herkenbare stijl en een consequente feed.

Puntjes waar je op kunt letten:

  • Welke stijl past bij mijn merk/dienst/bedrijf
  • Gebruik het kleurenpalet uit je huisstijl
  • Maak vaste formats zoals bijvoorbeeld quotes en productfoto’s
  • Creëer een rustige en evenwichtige feed
  • Wees consequent. Wijk nooit van je beeldtaal af!

Op onze Coolpixel Instagram pagina laten wij een deel van de afgeronde opdrachten zien. Wij zorgen ervoor dat dit in een zelfde stramien wordt geplaatst, wat aansluit bij het bedrijf en dat onze volgers een verwachting kunnen hebben wat ze kunnen gaan zien en wat ze nog krijgen te zien.

groeien met instagram

2. Wees lekker sociaal, like, reageer en deel

Interactie is ontzettend belangrijk om te groeien met Instagram. Maak contact met je volgers, niet alleen op je website maar ook op je social media platforms. Wil je zichtbaar worden op Instagram dan is het belangrijk om gebruik te maken van veel interactie. Je komt niet alleen meer weg door een berichtje te liken, wanneer je ook even de tijd neemt een leuke reactie achter te laten, bereik je een stuk meer. Wanneer je je als bedrijf een product of een dienst wilt verkopen, focus dan niet direct op het verkoop maar ga eerst een gesprek aan waarom je dit product of dienst wilt verkopen. De bekende ‘Why’!

Wil je erbij horen, ga in op nieuws. Over nieuws praten doet iedereen en daarmee kan je ook aardig scoren op Instagram. Praat mee, zet iets op en zoek connecties. Of plaats herkenbare content. Denk bijvoorbeeld aan de bekende ‘Monday Morning Quotes’. De maandagochtend is de dag om weer aan de slag te gaan en wordt ontzettend veel ingezet op social media. Speel hier zelf ook op in zodat je die aandacht trekt.

Maar hoe dan ook, zorg ervoor dat je persoonlijk blijft. Niet gemaakt, niet als een grote geoliede machine die tekeer gaat over alle Instagram feeds. Maar laat overal een persoonlijke kruimel achter en laat ze ze lijden naar jouw persoonlijke georganiseerde feed.

3. Maak gebruik van de ‘story’ functie

Instagram blijft natuurlijk ook niet stil zitten en sinds de komt van de ‘Story’ functie kun je nog meer gebruik maken om op een snelle manier content te delen wat je niet in die mooie overzichtelijke feed wilt hebben staan. Mensen vinden het leuk om een kijkje achter de schermen te zien en voor deze ‘behind the scene’ foto’s zijn de stories het perfecte middel. Ook dit is een goede manier om te groeien met Instagram en zo meer volgers te krijgen en ze te binden aan jouw bedrijf.

De ene is een beetje sceptisch over het plaatsen van stories, de andere zweren erbij dat het de manier is om een connectie te maken met je volgers. Waarom zou je content delen die binnen een paar uur weer verdwenen is? Insta Stories laten je het ‘nu’ moment zien, en dat maakt het interessant voor volgers. Geen geplande en gemaakte post, nee kleine grepen uit het nu, die morgen alweer anders kunnen zijn. Geef een kleine glimp, maak interesse en creëer op die manier nieuwe volgers!


Op de hoogte blijven van leuke nieuwtjes en opdrachten rondom Coolpixel?
Volg ons dan op Instagram!

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀