15 dating & relatie coach websites voor inspiratie

15-sexy-dating-relatie-coach-websites

Je bent natuurlijk een date of relatie coach geworden om anderen te helpen dichter bij zichzelf en een ander te komen en betere relaties te hebben, zodat ze een gelukkiger leven kunnen hebben. 

En een goede relatiecoach website is een must-have als het aankomt op het krijgen van nieuwe klanten en het groeien van je bedrijf. 

Een goede dating of relatie coach website laat zien wie jij bent en wat jij doet op een heldere manier. Het zorgt ervoor dat bezoekers enthousiast worden en dat je vertrouwen opbouwt, zodat jij meer betalende klanten krijgt. 

In dit artikel bekijken we een aantal dating en relatie coach websites die ik heb verzameld en die ik goed vind. Ik vertel kort wat ik er goed aan vind, zodat jij deze tips en strategieën zelf kunt toepassen op je eigen website. 

Daarnaast deel ik ook de elementen die ik iets minder goed vind of die ik anders zou doen. 

Lets dive in! 

Dating & relatie coach websites die je kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen website

1. Jo Portia 

relatie en seks coach jo portia

joportia.com

De website van Jo Portia is stijlvol, luxe, classy en sexy. Dit komt door de zwarttinten, zwart/wit foto’s en de warme beige achtergrondkleur die over de heel website wordt gebruikt. Er wordt bijna nergens wit gebruikt, behalve in een paar teksten. Haar pikante en sexy foto’s maken de look en feel compleet. 


2. Sonia Wright

soniawrightmd.com

Op de website van Sonia Wright vind je sprekende en felle kleuren die goed passen bij haar fotografie. De website is overzichtelijk en je kan snel vinden wat je zoekt. Ook heeft ze een hele specifieke doelgroep die direct duidelijk wordt gemaakt zodra je op de website komt. 

Daarnaast heeft haar website een heldere strategie zoals de “start here” knop die gekoppeld is aan een gratis weggever


3. Katrin Berndt

katrinberndt.com

Wat ik tof vind aan deze website is dat het een soort fashion magazine gevoel geeft. Dit komt door de grote koppen die je vaak in magazines ziet en de afwisseling in lettertypes en stijlen. Het kleurgebruik is net als bij Jo Portia voornamelijk zwart met een licht beige/grijze achtergrond.

Verder zit er veel ruimte tussen de foto’s en de verschillende blokken, maar ze verspringen of overlappen elkaar wat het dynamisch en interessant houdt. De foto’s wisselen ook van groot naar klein.

4. McKell Kristen

relatiecoach website inspiratie

relationshipanxiety.com

Deze website geeft een fris en luchtig gevoel. Dit komt doordat er veel wit wordt gebruikt en lichte grijs tinten. Ook de foto’s zijn perfect afgestemd op de kleuren van de huisstijl. De website heeft duidelijke actieknoppen die een leuk effect hebben met een verloop in kleur. Niet te veel tekst en ook weer een “start here” knop die naar een gratis weggever gaat. 

Dit geeft nieuwe bezoekers de kans om op een laagdrempelige manier geholpen te worden in ruil voor hun e-mailadres. Met als doel om mails te sturen die leiden tot een kennismaking of aankoop. 

5. Angela Barrett

relationshipinsight.com.au

Deze viel mij op door het sterke roze kleurgebruik. Ik vind de eerste titel in het roze minder sterk, maar de consistentie in kleur op de website en in de foto’s maakt dat deze website een eigen stijl heeft. Het is erg uitgesproken en het trekt een bepaalde doelgroep aan. 

Angela Barret is een love coach en als we aan liefde denken dan passen daar de kleuren rood en roze erg goed bij. 

6. Beck Thompson

therelationshipcircle.com

Wat mij aantrok tot deze website is de combinatie van abstracte vormen en kleuren in de header op de homepagina. De frisse, maar zachte kleuren en vormen zorgen voor een interessante vormgeving. 

Ik vind het dan wel jammer dat deze vormgeving minder goed terugkomt in de rest van de site. Hier hadden ze meer uit kunnen halen. 

En wat ik vooral niet zou doen is je titel beginnen met “Yay ik ben zo blij dat je er ben”. Het boeit niemand dat jij blij bent dat ze op je website zijn. 

Ze willen weten hoe jij hen kan helpen. Dus begin daarmee. 

GRATIS DOWNLOAD 🚀

Homepagina Blueprint voor Coaches & Experts

Dé 13 essentiële homepagina onderdelen die jouw coaching website moet hebben voor meer bezoekers, leads en klanten.

7. Evelyne van Winden

Relatietherapeut website inspiratie

evelynevanwinden.nl 

Deze website heb ik zelf gemaakt. 

De website van Evelyne van Winden is overzichtelijk en heeft een zachte uitstraling door de combinatie van donkergroen en een zachte “oud roze” kleur zoals ze dat noemen. De ronde vormen in de foto’s en de knoppen op de homepagina helpen ook om het geheel vriendelijk en toegankelijk te maken. 

De foto’s zijn slim gekozen zoals de eerste foto op de homepagina. Evelyne kijkt hier naar de tekst wat ervoor zorgt dat de aandacht van bezoekers sneller naar de tekst toe gaan. 

Dat is hoe ons brein werkt. 

8. Matthew Hussey

matthewhussey.com

De website van Matthew Hussey opent direct met een krachtige belofte. Het eerste wat hij zegt op zijn homepagina is “Get More Than Just Dating Advice. Fall in Love With Your Life.”. Daarna maakt hij direct gebruik van social proof en laat hij zien dat hij een echte autoriteit en expert is in zijn vakgebied. 

Dit zorgt ervoor dat jij sneller geloofd wat hij zegt en dat je hem ziet als iemand die jou kan helpen. Zoveel ervaring, bestsellers en nr #1 dating advies kanaal op Youtube, dat moet wel goed zijn. 

9. Dating By Blaine

dating coach website voorbeelden

datingbyblaine.com

Deze stijl viel me direct op en vind ik zelf heel tof. Het lijkt misschien een beetje een trend want dit zie ik steeds meer. Zwarte randen om foto’s en zwarte randen als scheidingen tussen verschillende secties op de website. 

Het geeft in ieder geval een tof effect en samen met het gebruik van veel emoji’s maakt het dat je lekker door deze website heen scrolt, leest en klikt zonder je te vervelen. 

Daarnaast is haar “about” pagina een perfect voorbeeld van hoe je dit goed doet. 

Alles draait om haar ideale klant. 

Wat zij heeft geleerd zodat zij precies weet hoe ze haar klanten kan helpen en ze omschrijft wat voor type klanten ze helpt. 

10. Megan Weks

themanfunnel.com

Ik ben niet helemaal weggeblazen door de lay-out van de website, maar ik vind haar branding een mooi voorbeeld hoe je een bepaalde stijl consistent terug laat komen. Haar logo heeft een soort goudfolie effect wat vervolgens in de hele website terugkomt. Zelfs de logo’s van bedrijven waar ze mee samenwerkt zijn in dit goudfolie gemaakt. 

11. Mark Rosenfeld

relatie coach

makehimyours.com.au

De website van Mark Rosenfeld valt op door de video achtergrond die direct zichtbaar is op de homepagina. Dit geeft een leuk effect en roept direct wat emoties op bij de bezoeker. 

Ik ben zelf niet de grootste fan van video achtergronden, maar in dit geval werkt het goed omdat de camera zelf niet veel beweegt, alleen de personen in beeld. Daarnaast is er een bewegende cirkel om één van de woorden in de titel, wat ervoor zorgt dat je aandacht daar naartoe gaat. De tekst is ook kort en duidelijk leesbaar. 

En een rustige kleurencombinatie met één felle kleur voor de actieknoppen zodat deze extra opvallen. 

12. Rachel Simeone

relatie coach website inspiratie rachel simeone

rachelsimeone.com

Deze website straalt direct vertrouwen uit door de grote foto van Rachel Simeone en de eenvoudige en strakke vormgeving. 

Geen poespas en hele rustige kleuren. Daarnaast vind je een paar leuke abstracte elementen die hier en daar op de website terugkomen. Dit geeft het net even een eigen unieke stijl. 

13. Sabine Wensing

sabinewensing.com

Sabine Wensing heeft direct een duidelijke boodschap en belofte op haar website. De hele stijl van haar foto’s, kleuren en lettertypes zijn perfect op elkaar afgestemd. Er worden voornamelijk bruin en beige tinten gebruikt over de hele website samen met prachtige foto’s in de natuur. 

De achtergrondvideo geeft een mooi effect en is niet te druk.

Sommige foto’s zijn een mooie close-up wat de juiste variatie geeft tussen je gezicht laten zien en foto’s waarin je dat niet doet. 

Één ding wat ik wel anders zou doen is het lettertype van de alinea teksten veranderen. De leesbaarheid van de tekst die er nu staat is niet goed genoeg. Dit komt doordat het een gecomprimeerd lettertype is en het contrast met de achtergrond is niet groot genoeg. 

14. Marc Huijbregts

marchuijbregts.nl

Goede binnenkomer met een duidelijke boodschap en grote foto. Ik vind dat deze foto een toegankelijk gevoel geeft en niet te gemaakt is. De accenten van knalrood maken het tegelijkertijd erg krachtig. 

Wat ik ook tof vind, is dat hij direct onder de header foto 6 problemen van zijn ideale klant benoemt. Hier licht hij kort uit welke probleem ze misschien nu ervaren en welke vragen er bij hun spelen. 

Ik dacht eerst wel dat ik erop kon klikken omdat de afbeelding oplicht en kleur krijgt als je er met de muis overheen gaat. Voor optimale gebruiksvriendelijkheid zou ik dat effect weglaten. 

15. Dr. Christie Kederian

relatie coach website inspiratie

drchristiekederian.com

Ik vind dit een hele toffe stijl. Een soort mix van een beetje girly (denk door het roze) en serieus. Duidelijke lettertypes die goed leesbaar zijn en een heldere oneliner. 

Er zou nog wel wat meer consistentie in de stijl van haar foto’s kunnen en de eerste foto vind ik niet helemaal passend. De elementen in de kamer leiden een beetje af en ik denk dat haar outfit beter tot recht komt in een setting met minder van dezelfde kleurtinten zoals de oranje bank en oranje schilderij. 

Haal het maximale uit jouw dating of relatie coach website 

Of je nu een koppels coach, relatie coach of dating coach bent, jouw website is vaak het eerste wat jouw potentiële klant van jou ziet. Een goede eerste indruk is cruciaal en zorgt ervoor dat mensen je website verder lezen. Denk goed na over de reis die jij wil dat jouw bezoeker maakt op je website. 

Wil je weten hoe jij de perfecte eerste indruk maakt met jouw homepagina? Download dan mijn gratis Homepagina Blueprint voor coaches en experts zodat jij nooit meer onnodig een bezoeker kwijt raakt.

GRATIS DOWNLOAD 🚀

Homepagina Blueprint voor Coaches & Experts

Dé 13 essentiële homepagina onderdelen die jouw coaching website moet hebben voor meer bezoekers, leads en klanten.

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Waar mag ik de Homepagina Blueprint naartoe sturen?

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀