Gratis stockfoto’s gebruiken voor je website

de-beste-gratis-stockphoto-websites

Een website is pas compleet wanneer je er mooie aantrekkelijke afbeeldingen op hebt staan. Aantrekkelijk en duidelijk beeldmateriaal zorgt voor meer aandacht en dat wil je natuurlijk hebben op je eigen website. Ben je zelf niet zo handig met een fotocamera en wil je niet gelijk veel geld aan stockfoto’s uitgeven? Dan is het gebruik maken van gratis stockfoto’s echt een must. In dit artikel deel ik onze favoriete gratis stockfoto’s websites.

Je hoeft niet diep in de buidel te tasten en dat is voor een beginnende ondernemer alleen maar goed nieuws. Een bron vermelding naar de fotograaf is vaak al voldoende. Op gratis stockfoto websites kom je de mooiste afbeeldingen tegen die je website een extra boost geven!

mooie natuur stockphoto van pexels

De beste gratis stockfoto websites

Onderstaande lijst met websites gebruiken wij zelf om aan mooie gratis stockfoto’s te komen. De grote favoriet uit het lijstje is van mij Unsplash, op deze website vind je prachtige en bruikbare stockfoto’s. Het is altijd de eerste website die ik bij langs ga als ik opzoek ben naar een mooi beeld en meestal slaag ik direct!

Unsplash

Unsplash TIP! – zoals ik al eerder zei is Unsplash voor mij persoonlijk de website waar ik al eerste naar toe ga als ik opzoek ben naar gratis stockfoto’s. De website is heel overzichtelijk en heeft ontzettend veel keuze. Je download de stockfoto gemakkelijk naar je computer toe.

Pexels

Pexels – lijkt een beetje op Unsplash en je komt op beide wel is dezelfde foto’s tegen. Mocht je niet slagen bij Unsplash dan is een kijkje bij Pexels zeker de moeite waard. Ook deze website is erg overzichtelijk en dankzij de handige zoekfunctie kun je gelijk opzoek naar jouw perfecte stockfoto.

Freepik

Freepik – is niet direct de site waar je aan denkt als je opzoek bent naar gratis stockfoto’s. Je kunt er terecht voor allerlei handige vector bestanden, icoontjes, Photoshop bestanden en noem maar op. Je moet bij de zoekbalk op Freepik alleen even ‘photos’ aanvinken en je zoekwoord intikken en je krijgt de mooiste foto’s.

Kaboompics

Kaboompics – Kaboompics heeft een mooi assortiment aan stockfoto’s en vaak meerdere keuzes als het gaat om een bepaald beeld. Je ziet namelijk vaak ‘Show all photos from this photoshoot’ staan wat de keuze nog groter maakt. Ook handig, je kan zoeken op kleur.

Picjumbo

Picjumbo – Je komt er prachtige bruikbare stockfoto’s tegen. Even goed zoeken tussen dus de reclameblokken en je vind juweeltjes van foto’s!

Pixabay

Pixabay – Op deze website vind je prachtige foto’s. Pixabay is één van de meest gebruiksvriendelijke stockphoto sites. Je kan hier eenvoudig afbeeldingen zoeken via een handige filter. Selecteer op categorie, type of kleur.

Splitshire

Splitshire – In vergelijking met bovenstaande sites heeft deze stockfoto site weinig foto’s. Maar alle afbeeldingen die je hier tegenkomt zijn echt super mooi en sfeervol. Als je klikt op top best photo’s krijg je een lijst van de beste foto’s die ze hebben.

Burts

Burst – Deze website is onderdeel van shopify en heeft mooie foto’s in categorieën zoals coffee, yoga, fitness, flowers, business, food en meer.

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀