Gratis stockfoto’s gebruiken voor je website

Gratis stockfotos gebruiken voor je website

Een website is pas compleet wanneer je er mooie aantrekkelijke afbeeldingen op hebt staan. Aantrekkelijk en duidelijk beeldmateriaal zorgt voor meer aandacht en dat wil je natuurlijk hebben op je eigen website. Ben je zelf niet zo handig met een fotocamera en wil je niet gelijk veel geld aan stockfoto’s uitgeven? Dan is het gebruik maken van gratis stockfoto’s echt een must. In dit artikel deel ik onze favoriete gratis stockfoto’s websites.

Je hoeft niet diep in de buidel te tasten en dat is voor een beginnende ondernemer alleen maar goed nieuws. Een bron vermelding naar de fotograaf is vaak al voldoende. Op gratis stockfoto websites kom je de mooiste afbeeldingen tegen die je website een extra boost geven!

mooie natuur stockphoto van pexels

De beste gratis stockfoto websites

Onderstaande lijst met websites gebruiken wij zelf om aan mooie gratis stockfoto’s te komen. De grote favoriet uit het lijstje is van mij Unsplash, op deze website vind je prachtige en bruikbare stockfoto’s. Het is altijd de eerste website die ik bij langs ga als ik opzoek ben naar een mooi beeld en meestal slaag ik direct!

Deze lijst wordt regelmatig geüpdate en aangevuld.
Laatste update: 17 februari 2019

Unsplash TIP! – zoals ik al eerder zei is Unsplash voor mij persoonlijk de website waar ik al eerste naar toe ga als ik opzoek ben naar gratis stockfoto’s. De website is heel overzichtelijk en heeft ontzettend veel keuze. Je download de stockfoto gemakkelijk naar je computer toe.

Pexels – lijkt een beetje op Unsplash en je komt op beide wel is dezelfde foto’s tegen. Mocht je niet slagen bij Unsplash dan is een kijkje bij Pexels zeker de moeite waard. Ook deze website is erg overzichtelijk en dankzij de handige zoekfunctie kun je gelijk opzoek naar jouw perfecte stockfoto.

Freepik – is niet direct de site waar je aan denkt als je opzoek bent naar gratis stockfoto’s. Je kunt er terecht voor allerlei handige vector bestanden, icoontjes, Photoshop bestanden en noem maar op. Je moet bij de zoekbalk op Freepik alleen even ‘photos’ aanvinken en je zoekwoord intikken en je krijgt de mooiste foto’s.

Kaboompics – Kaboompics heeft een mooi assortiment aan stockfoto’s en vaak meerdere keuzes als het gaat om een bepaald beeld. Je ziet namelijk vaak ‘Show all photos from this photoshoot’ staan wat de keuze nog groter maakt. Ook handig, je kan zoeken op kleur.

Picjumbo – Je komt er prachtige bruikbare stockfoto’s tegen. Even goed zoeken tussen dus de reclameblokken en je vind juweeltjes van foto’s!

Pixabay – Op deze website vind je prachtige foto’s. Pixabay is één van de meest gebruiksvriendelijke stockphoto sites. Je kan hier eenvoudig afbeeldingen zoeken via een handige filter. Selecteer op categorie, type of kleur.

Splitshire – In vergelijking met bovenstaande sites heeft deze stockfoto site weinig foto’s. Maar alle afbeeldingen die je hier tegenkomt zijn echt super mooi en sfeervol. Als je klikt op top best photo’s krijg je een lijst van de beste foto’s die ze hebben.

Burst – Deze website is onderdeel van shopify en heeft mooie foto’s in categorieën zoals coffee, yoga, fitness, flowers, business, food en meer.

Laura Louise

Laura Louise

Laura is een grafisch vormgever en blogger voor Coolpixel. Ze ontwerpt onder andere huisstijlen, logo's en styleguides voor ondernemers en starters. Ze is verslaafd aan Pinterest en ze maakt regelmatig leuke en handige freebies die ze deelt via haar eigen blog fablouise.nl
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋🏻Waarmee kunnen we je helpen?