Kleurencombinaties voor je huisstijl en website : Geel met Roze

Het kiezen van de juiste kleurencombinaties op je website en huisstijl is heel belangrijk. Met kleur kun je dat gene uitstraling wie jij bent, waar jij voor staat en welke doelgroep je wilt bereiken.

Twee kleuren die heel goed samen gaan zijn geel en roze. Geel is een kleur die er enorm uitspringt en het roze geeft het geheel een warme uitstraling. Met deze 2 kleuren trek je dus gelijk de aandacht en krijg je een uitnodigend gevoel.

Kleurencombinaties voor je huisstijl en website

De kleur Geel

De kleur geel bevat van alle kleuren het meeste licht en dat maakt hem zo intens en opvallend. Je kan dan ook wel zeggen dat geel de kleur is die ‘echt’ opvalt. Geel wordt geassocieerd met leven, zon en licht. De kleur staat oa. voor vrijheid van handelen, een nieuw begin en vrolijkheid.

kleur combinatie geel en roze
Bron afbeelding

Geel zie je ontzettend veel terug in reclame omdat het ideaal is om accenten mee aan te brengen. Waar je ook kijkt, in advertenties, aanbiedingen in de winkel en zelf op de markt bij de groentekraam wordt veel gebruik gemaakt van de kleur geel!

De kleur Roze

Roze is de zachte tint van rood en heeft vooral een associatie met liefde. Toch is deze kleur heel energierijk, vrolijk, zoet en spannend. Hij is daarom op zich zelf goed in te zettend, maar vooral heel goed in combinatie. Een kleur die heel erg past bij een ‘vrouwelijke’ sfeer en daarom heel aantrekkelijk is. Een goed voorbeeld van een ‘heel aantrekkelijk’ concept is bijvoorbeeld het restaurant MAMA KELLY in Amsterdam. Het hele interieur heeft als hoofdkleur roze en dat nodigt uit. Het geel van het licht maakt het plaatje compleet en zorgt ervoor dat deze plek heel fotogeniek is. Deze kleurencombinaties zorgen samen dat het restaurant heel populair is om te delen op Instagram en deze manier van ‘gratis’ marketing voor naamsbekendheid werkt!

kleurencombinaties huisstijl website

Wil je ook sterke kleurencombinaties voor je eigen website en huisstijl?

Wil jij een nieuwe huisstijl laten ontwerpen of website laten ontwerpen door ons met de juiste kleurencombinaties die perfect op elkaar zijn afgestemd? Wij gaan met je favoriete kleuren aan de slag en zorgen ervoor dat het aandacht trekt, opvalt en natuurlijk uitnodigend is!

Laura Louise

Laura Louise

Laura is een grafisch vormgever en blogger voor Coolpixel. Ze ontwerpt onder andere huisstijlen, logo's en styleguides voor ondernemers en starters. Ze is verslaafd aan Pinterest en ze maakt regelmatig leuke en handige freebies die ze deelt via haar eigen blog fablouise.nl
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin