Waarom een personal brand fotograaf inhuren voor jouw website foto’s

waarom-personal-brand-fotograaf

Naast het aantrekken van nieuwe klanten en het geven van informatie over hun diensten hebben veel ondernemers een website om 2 redenen. De eerste reden is om vindbaar te zijn via zoekmachines, zoals Google; de tweede reden is dat ze met een website professioneel willen overkomen. Maar kom jij wel professioneel over met jouw website? Foto’s spelen hierbij een grote rol en daarom is het belangrijk dat je professionele foto’s laat maken, bijvoorbeeld door een personal brand fotograaf.

Meest gemaakte fouten als het om website foto’s gaat

Ik maak voor verschillende ondernemers en bedrijven websites en wat ik vaak fout zie gaan is dat ze geen goede foto’s hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een vriend(in) hebben gevraagd om wat foto’s te maken, zonder na te denken over de setting en wat ze willen uitstralen. Hierdoor heb je 100 foto’s die het net niet zijn en die je eigenlijk niet op je website wilt, omdat je dan geen professionele indruk maakt.

Een andere fout die vaak wordt gemaakt als het om website foto’s gaat, is (te veel) stockfoto’s gebruiken. Stockfoto’s zijn foto’s die je van allerlei websites (gratis) kunt downloaden om te gebruiken voor je eigen media. Supermakkelijk, maar niet altijd slim om te doen. Mensen hebben enorm snel door wanneer het om stockfoto’s gaat, waardoor je onecht overkomt. Daarnaast past een stockfoto vaak niet helemaal bij jouw bedrijf en wat je wilt uitstralen.

Maar je kan wel je eigen stockfoto’s laten maken tijdens je branding shoot. Dit zijn foto’s waar je gezicht niet zichtbaar is. Denk aan close-ups van je werkplek of misschien ergens buiten van de natuur omgeving waar je de shoot hebt.

In onze fotoshoot planner lees je hier meer over en ontdek je precies welke foto’s je allemaal nodig hebt voor je fotoshoot.

Website-fotoshoot-planner

GRATIS DOWNLOAD 📸

Website fotoshoot planner

Plan jouw volledige fotoshoot (inclusief je outfits, locaties en type shots) zodat je precies de juiste foto’s laat maken die je nodig hebt voor je website.

Wat is een personal brand fotograaf?

Een personal brand fotograaf is een fotograaf die jou precies vastlegt zoals je bent om je bedrijf te versterken. Want jij bent jouw bedrijf, mensen doen zaken met jou. Een personal brand fotograaf neemt jouw personal brand als uitgangspunt, zoals de kernwaarden en huisstijlkleuren van je bedrijf, om foto’s te maken die aansluiten bij wat je wilt uitstralen.

Door een personal brand fotograaf in te huren voor jouw website foto’s, zorg je voor één uitstraling en kom je professioneler over. En ja … een personal brand fotograaf kost geld, maar geloof me: professionele foto’s leveren je meer op, waardoor je makkelijk de kosten terugverdient!

Hoe vind je een goede personal brand fotograaf?

Personal brand fotografen vind je via Google door bijvoorbeeld te zoeken op ‘personal brand fotografie’ of ‘personal branding fotograaf’. Zoek je een fotograaf in een bepaalde omgeving? Zet dan de locatie in je zoekopdracht.

Ook kun je via social media zoeken naar een personal brand fotograaf, bijvoorbeeld via Instagram. Zoek op een bepaalde hashtag, zoals ‘#personalbrandfotograaf’, of gewoon op ‘personal branding fotograaf’ om allerlei accounts te vinden. Door te zoeken via social media zie je gelijk wat foto’s en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Zie je foto’s van een ander bedrijf of andere ondernemer die jou aanspreken? Vraag wie de foto’s heeft gemaakt, zodat je contact kunt opnemen.

Waar moet je op letten als je een personal brand fotograaf inhuurt?

personal-brand-fotograaf-fotos-laten-maken

Je kunt uit heel veel personal brand fotografen kiezen, dus daarom een aantal punten waarop je kunt letten.

Een goed gevoel

Het allerbelangrijkste is dat jij een goed gevoel hebt bij de personal brand fotograaf. Een goed gevoel zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt en dit zie je terug op de foto’s.

Kies daarom niet de eerste de beste personal brand fotograaf die je tegenkomt, maar bekijk een aantal websites en social media accounts en maak kennis met de fotografen. Vaak is een kennismaking vrijblijvend, zodat je de personal brand fotograaf wat beter leert kennen en zeker weet dat diegene de foto’s kan maken die jij voor ogen hebt.

De stijl

Elke personal brand fotograaf is anders en heeft een andere stijl. Kies een personal brand fotograaf met een stijl die past bij jou en je bedrijf. Wil jij bijvoorbeeld openheid, transparantie en energie uitstralen? Dan kun je het beste kiezen voor een personal brand fotograaf met een frisse, lichte en open stijl. Wil je juist wat warmere foto’s? Dan kun je het beste kiezen voor een fotograaf die bruintinten gebruikt in de nabewerking.

Meer tips over het voorbereiden van je fotoshoot?

>>Lees dan: jouw website fotoshoot voorbereiden als een pro<<

Verschillende outfits & settings

Voor meer variatie in je foto’s, is het fijn als er ruimte is om verschillende outfits aan te trekken en te variëren qua setting. Dit is vaak wel het geval, maar altijd goed om vooraf te checken en af te spreken. Wanneer je van jezelf 20 foto’s hebt in dezelfde outfit en setting, wordt het al snel eentonig en grijp je minder de aandacht met de foto’s op je website.

Het aantal foto’s

Wanneer je een personal brand fotograaf inhuurt is het fijn en slim om direct een hoop verschillende foto’s te laten maken die je kunt gebruiken voor je website. Hoeveel foto’s je precies krijgt, is per fotograaf verschillend. Ik zou je adviseren om minimaal 20 foto’s te laten maken, zodat je voldoende kunt afwisselen.

De prijs

Wanneer je op zoek gaat naar een personal brand fotograaf is het slim om naar de prijzen te kijken, want die zeggen vaak wel iets over de kwaliteit. Bedenk vooraf hoeveel jij het waard vindt om professionele foto’s te hebben en waarvoor je ze allemaal wilt gebruiken. Ook is het handig om van tevoren na te denken over hoe vaak jij een personal brand fotograaf wilt inhuren; sommige personal brand fotografen bieden bijvoorbeeld 4 fotoshoots per jaar aan voor een bepaalde prijs, zodat je per seizoen genoeg foto’s hebt om te gebruiken. Deze prijs ligt natuurlijk hoger dan een fotoshoot van 1 uur waarbij je 20 foto’s krijgt.

Wanneer je meer dan 20 foto’s wilt van verschillende outfits en settings kun je denken aan een prijs tussen de 500,- en 1.500,-.

>>lees ook dit artikel over welke type foto’s je nodig hebt voor je website<<

Bereid je goed voor op een personal brand fotoshoot

Ben jij er klaar voor om een personal brand fotograaf in te huren voor jouw website foto’s? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom kun jij mijn Website Fotoshoot Planner gratis downloaden. Hiermee plan je jouw volledige fotoshoot, zodat jij precies de foto’s krijgt die je nodig hebt voor je website!

Website-fotoshoot-planner

GRATIS DOWNLOAD 📸

Website fotoshoot planner

Plan jouw volledige fotoshoot (inclusief je outfits, locaties en type shots) zodat je precies de juiste foto’s laat maken die je nodig hebt voor je website.

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Waar mag ik de website fotoshoot planner naartoe sturen?

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀