Hoe bedenk je unieke blog onderwerpen vanuit je onderbewuste

blog-onderwerpen-verzinnen-vanuit-je-onderbewuste

De beste blog ideeën ontstaan op de momenten dat je er niet mee bezig bent. Onder de douche, tijdens het sporten of als jij een praatje maakt met de kassière. Want hoe vaak ging jij er voor zitten om blog onderwerpen te verzinnen, maar kwam er niks op papier? Of het is het gewoon net niet?

Dit komt omdat je in de focus mode gaat. In deze modus ben je hard aan het denken en kom je niet in het onderbewuste van je brein. De plek waar ultieme creativiteit en nieuwe ideeën voor het oprapen liggen. 

Wat als ik je vertel dat er een manier is om jouw onderbewuste in te zetten om blog onderwerpen te verzinnen.  Een manier die zorgt voor unieke invalshoeken en onderwerpen die opvallen bij jouw doelgroep. 

En vooral onderwerpen die echt passen bij jou. 

Hoe?

Dat ga ik je in dit blog artikel uitleggen. 

De 6 stappen naar jouw unieke blog onderwerpen

Tijdens mijn zoektocht naar manieren om blog onderwerpen te verzinnen kwam ik een post tegen van iemand op Quora. Hier werd een bijzondere manier gedeeld om nieuwe blog onderwerpen te verzinnen. Ik was direct enthousiast en heb hem zelf uitgetest. Het werkt! 

Vooral op dagen dat jouw inspiratie het gebouw heeft verlaten kun je met deze manier alsnog een blog onderwerp verzinnen waar jij en je doelgroep enthousiast van worden. 

Ik heb mijn eigen versie van de 6 stappen methode voor je uitgeschreven.

Stap 1: Brainstorm drie topics die passen bij jouw bedrijf

Allereerst denk je aan drie onderwerpen rondom jouw bedrijf. Ben je bijvoorbeeld een leefstijlcoach, dan kunnen voeding, beweging en mindset drie onderwerpen zijn. Kies één onderwerp om verder uit te werken. In dit voorbeeld kies ik voor voeding. 

Maak nu een Venndiagram;  3 rondjes die elkaar in het midden overlappen en schrijf je onderwerp bovenaan in de eerste cirkel. 

blog-artikel-onderwerpen

Stap 2: Twee random woorden genereren

Naast het onderwerp dat je hebt gekozen (voeding), schrijf je twee andere woorden op. Woorden die worden gegenereerd door de Random Word Generator. Dit is een website die, zoals de naam al zegt, random woorden genereert. Het is een Engelstalige website, maar je kunt de woorden in het Nederlands opschrijven. 

Schrijf deze twee woorden in de twee andere cirkels van je Venndiagram. 

Gedaan? De kans dat je twee woorden hebt waarvan je denkt ‘wat moet ik hiermee?’ is heel groot, maar denk er nog niet te veel over na. 

Gratis download

Blog OUTLINE & COpy SCRipt TEMPLATE

Verbeter de kwaliteit & conversies van je blog artikel met onze blog outline template.

Stap 3: Schrijf per woord drie gerelateerde ideeën op

Via de Random Word Generator kreeg ik de woorden ‘eerste’ en ‘grap’, waardoor ik nu drie woorden heb: voeding, eerste en grap. 

Schrijf nu per woord drie ideeën op die direct in je opkomen. Niet nadenken, maar gewoon opschrijven waar je aan denkt. Laat je onderbewuste het werk doen.

Ik heb het volgende opgeschreven…

Voeding: 

 • Energie 
 • Bewustwording 
 • Superfoods 

Eerste:

 • Prioriteit
 • Primaire behoefte
 • Ambitie

Grap:

 • Leuk
 • Luchtig
 • Gezelschap
blog-onderwerpen-bedenken

So far so good. 

Stap 4: Verbind 3 ideeën met elkaar voor nieuwe blog onderwerpen 

Kies uit elke lijst van de 3 woorden die je net hebt verzonnen één woord die er voor jou uit springt. Verbind deze 3 woorden met elkaar. Zie het voorbeeld. 

blog-onderwerpen-verzinnen

Stap 5: Brainstorm voor elke verbinding een idee 

Tijd om je creativiteit los te laten. Bedenk per twee woorden een idee of concept. Alles wat er maar in je op komt. Let op: je hoeft niet exact deze twee woorden te gebruiken en het hoeft ook nog net je blog titel te zijn. Dus de perfectionist in jou mag nog even niet mee doen.    

In mijn geval heb ik:

 1. Bewustwording + prioriteit
 2. prioriteit + luchtig
 3. luchtig + bewustwording

Ik heb de volgende ideeën bedacht:

 • Waarom het belangrijk is om bewust te zijn van jouw ongezonde gewoontes 
 • Maak afspraken met jezelf over wat je wel of niet mag eten, maar wees niet te streng 
 • Meer ontspanning door je bewust te zijn van de behoeften van je lichaam 

Stap 6: Jouw blog onderwerp verzinnen

En nu is het tijd voor magie. Meestal ontstaat er nu ineens een idee voor een blog onderwerp. Geïnspireerd op je eigen 3 ideeën/concepten met de woorden die jij eerder al uit je onderbewustzijn hebt getoverd. En het mooie is dat het daarom iets is waar jij enthousiast over wordt om over te schrijven.

Het blog onderwerp waar ik op ben uitgekomen is de volgende: 

“Waarom af en toe een big mac eten een positief effect kan hebben op jouw gezondheid”

Best cool he? Hier was ik nooit op gekomen als ik deze stappen niet had toegepast. En nu heb je dus een onderwerp met een leuke invalshoek die past bij jou. 

Dit maakt jouw blog artikel persoonlijk en uniek. Ik kan me nu al voorstellen hoe ik het blog artikel kan openen met een verhaal over een big mac. 

De 6 stappen voor jouw unieke blog onderwerpen

“Ik heb geen inspiratie” of “ik zou niet weten waar ik over moet schijven” is geen excuus meer om jouw blog te laten verstoffen. Met deze 6 stappen heb jij altijd inspiratie en onbeperkt ideeën tot je beschikking. Wanneer jij maar wilt. 

Want soms is het namelijk best lastig om verder te kijken dan de onderwerpen rondom jouw bedrijf en weet je op een gegeven moment niet meer waarover je kunt bloggen.

Met deze methode kom je tot nieuwe ideeën waar je anders nooit op zou komen en dit geeft je de inspiratie die je nodig hebt voor nieuwe blog onderwerpen. 

Benieuwd hoe bloggen jouw bedrijf kan laten groeien? Plan een kennismaking en wij leggen het je graag uit.

Gratis download

Blog OUTLINE & COpy SCRipt TEMPLATE

Verbeter de kwaliteit & conversies van je blog artikel met onze blog outline template.

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Waar mag ik de Blog Outline & Copy Script Template naartoe sturen?

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀