Voorbeeld website kapsalon en kapper demo

kapsalon-demo-website

Speciaal voor kapsalons en kappers hebben wij een mooi voorbeeld gemaakt om te laten zien hoe jij als kapper meer online kan bereiken. Wat wij helaas veel zien is dat 90% van alle kapsalons een website heeft die verouderd is en nauwelijks of niet meer wordt ge-update. Hierdoor past de website niet meer bij de look en feel van de Salon. Als kapper of stylist wil je natuurlijk dat een potentiële klant op je website een duidelijk beeld krijgt van je salon en de kwaliteit van je diensten en producten. Als je website er niet professioneel (verouderd) uit ziet, dan krijgt je klant een verkeerd beeld van je salon. Bekijk ons voorbeeld website kapsalon en kappers via onderstaande link.

Bekijk onze demo website voor een kapsalon en kapper live.

Voorbeeld website kapsalon

Wij hebben een perfect voorbeeld gemaakt met de nieuwste design trends, gebruiksvriendelijk voor je bezoekers en zonder onnodige poespas. Het belangrijkste is dat de look en feel die je klanten in je salon ervaren ook terug komt op je website. Daarom hebben wij een voorbeeld website voor een kapsalon gemaakt waarbij afbeeldingen een groot deel van de stijl van je website bepalen.

kapsalon-demo-website

De 6 hoofdonderdelen die de stijl van je kapsalon website bepalen

Onderstaande elementen bepalen voor het grootste deel de look en feel van je kapsalon website. Als webdesigner en vormgevers maken wij de perfecte combinatie met deze elementen. Daarnaast is het belangrijk genoeg witruimte over te laten zodat je website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. De 6 bepalende onderdelen zijn:

 • Kleur en vorm
 • Lettertypes en teksten
 • Afbeeldingen
 • Icoontjes of illustraties
 • Actieknoppen
 • Eventuele extra design elementen

Door mooie grote afbeeldingen te gebruiken van je eigen salon of (gratis) stockfoto’s geef je de juiste sfeer aan je website. Zorg er daarnaast voor dat je gebruik maakt van een professioneel ontworpen logo en huisstijl. Deze zorgt ervoor dat klanten je salon onthouden via je logo en bijvoorbeeld een bepaalde kleur.

Heb jij zelf (nog) geen mooie afbeeldingen voor je website? Maak dan gebruik van één van deze gratis stockfoto sites voor het downloaden van de mooiste stockfoto’s.

Het doel van je kapper website

Je website is een online marketing tool waarmee jij meer herkenbaarheid kan krijgen, meer klanten en uiteindelijk meer omzet. Maar dan moet je wel weten hoe je je website hiervoor moet inrichten. Je hebt tenslotte ook een doel met je website zoals informatie geven over je diensten en producten, klanten een afspraak laten maken etc. Je website moet optimaal ingericht worden voor je doelen. Zo haal jij het meeste uit je website.

De homepagina van onze voorbeeld website

Je hebt je logo, je kleuren, afbeeldingen en teksten. Nu is het tijd om dit om te zetten in een prachtig en functioneel website ontwerp. De eerste pagina die een nieuwe bezoeker ziet is waarschijnlijk je homepagina. Dit is dan ook de belangrijkste pagina van je website. Zodra een bezoeker op je homepagina terecht komt beslissen ze in 3 seconden of de website relevant is aan wat ze zoeken.

Een effectieve homepagina bestaat uit:

 1. Een hoofdtitel
  Binnen een paar seconden moet duidelijk zijn wat je aanbod is.
 2. Een subtitel
  Een kleine omschrijving van je diensten of producten
 3. Actieknoppen
  Zorg dat er duidelijke actieknoppen (CTA) zichtbaar zijn. Je wil je bezoeker verder door je pagina leiden.
 4. Een relevante afbeelding
  Een afbeelding die past bij je aanbod, het liefst van je eigen salon of medewerkers. Gebruik een afbeelding die emotie oproept en aanzet tot actie.
 5. Voordelen van jouw dienst of product
  Waarom moeten ze kiezen voor jouw salon?
 6. Duidelijke navigatie
  Zorg dat je bezoekers snel en makkelijk kunnen vinden waar ze naar zoeken. Zorg dat je menu niet meer dan 7-8 kopjes heeft.
 7. Diensten en producten
  Zorg voor korte samenvattingen met afbeeldingen van je diensten en producten waar mensen op kunnen klikken als ze hier meer over willen lezen.
 8. Contactgegevens
  Wil je dat je klanten je bellen of mailen voor een afspraak? Dan is het belangrijk dat je contactgegevens direct zichtbaar zijn op je homepagina. Zorg dat je bezoeker niet hoeft te zoeken.
voorbeeld-website-kapsalon-en-kappers

Prijzen en diensten pagina

Een belangrijk onderdeel van je kapsalon website is de prijzen en diensten pagina. Deze pagina moet overzichtelijk zijn en een optie hebben om direct een afspraak te maken. Je bezoeker zoekt naar een bepaalde dienst en bijbehorende prijs. Als deze is gevonden is de kans groot dat ze klaar is om een afspraak te maken en contact op te nemen. Zie onderstaande prijzen pagina van de voorbeeld website voor een kapsalon. Links zie je alle prijzen in een mooi duidelijk overzicht. Direct rechts daarvan staat een knop voor het maken van een afspraak en je contactgegevens.

voorbeeld-website-kapsalon-en-kappers-prijzen-pagina

Portfolio pagina

Laat je werk zien! Je potentiële klanten willen zien hoe goed ze geholpen gaan worden en wat het resultaat is van een behandeling bij je salon. Een eenvoudige pagina met een mooie gallerij is perfect om dit te laten zien. Onze portfolio pagina kan jij zelf eenvoudig bijwerken en nieuw werk toevoegen en aanpassen. Zo heb jij altijd je beste en recentste werk op je website staan.

voorbeeld-website-kapsalon-en-kappers-portfolio-pagina

Een afspraken plugin

Veel kapsalons en kappers maken gebruik van software (bijv. Salonhub) voor het inplannen en bijhouden van afspraken. Door deze plugin te koppelen met mooie en duidelijke actieknoppen kunnen je klanten eenvoudig een afspraak maken via je website. Deze knoppen moeten opvallen dus je kan hiervoor het beste een contrasterende kleur gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat deze knop altijd zichtbaar is bovenaan je website. In ons geval staat deze helemaal rechts in het menu. Zo kan een klant op elk moment, op welke pagina ze ook zijn, een afspraak inplannen. Heb je geen afspraken plugin? Geen probleem wij kunnen ook een speciaal contactformulier voor je maken waarmee klanten een afspraak kunnen inplannen.

Een blog voor meer interactie

Als je wel eens een leuke actie hebt of een nieuwtje wil je deze natuurlijk graag delen. Een blog op je website is dan de perfecte oplossing. WordPress is tenslotte van origine gemaakt voor bloggen. Met de gebruiksvriendelijke interface van WordPress maak jij in en handomdraai de mooiste artikelen. Door het toevoegen van Social media knoppen kan jij en je bezoekers je artikelen eenvoudig delen via Social media. Zo wordt je bereik groter en krijg je nog meer bezoekers op je website. Daarnaast zorgt een blog ervoor dat je website beter wordt gevonden in Google als jij de juiste zoekwoorden gebruikt. Daar zal ik later nog een artikel over maken.

voorbeeld-website-kapsalon-en-kappers-blog-pagina

Haal meer uit je kapsalon website

Onze demo website voor een kapsalon laat zien wat de beste manieren en technieken zijn om meer klanten te krijgen via je website. Daarnaast zorg je ervoor dat bestaande klanten eenvoudig een afspraak kunnen plannen via je website, je contactgegevens makkelijk kan vinden, en meer informatie krijgt over je salon. Een professionele kapsalon kan niet zonder een professionele website.

Heb je het idee dat je website verouderd is? Wil je meer bereiken via je website? Meer bezoekers en klanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder en geven je gratis advies over je website en hoe je deze kan verbeteren.

Inspiratie nodig? Bekijk dan ons artikel 10x de mooiste kapsalon websites!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋🏻Waarmee kunnen we je helpen?