Website laten maken waar op letten? 11 vragen + checklist

website-laten-maken-waar-op-letten

Je wil een nieuwe website laten maken voor jouw onderneming, maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een webdesign bedrijf? Tegenwoordig zijn er zoveel bedrijven die websites maken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nou welk bedrijf de juiste is voor jou.

De keus die je maakt is erg belangrijk. Je website is een belangrijke factor voor je klant om te bepalen of ze zaken met je willen doen. Vaak is dit het eerste wat ze te zien krijgen van jouw bedrijf. Je wil natuurlijk een goede eerste indruk maken en je bezoekers overtuigen van je product of dienst.

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de “website laten maken waar op letten checklist” onderaan de pagina.

checklist-nieuwe-website_mockupchecklist-nieuwe-website_mockup
GRATIS DOWNLOAD

NIEUWE WEBSITE LATEN MAKEN CHECKLIST

Maak je geen zorgen over het kiezen van de juiste webdesigner of webdesignbureau.

Met onze complete checklist weet je precies waar jij op moet letten bij het laten maken van een nieuwe website. 

En voorkom je vervelende website verrassingen achteraf. 

11 vragen die je kan stellen

Dit artikel is speciaal gemaakt voor starters en kleine ondernemers die meer online willen doen.

In dit artikel “Website laten maken waar op letten” hebben wij 11 vragen op een rij gezet die je kan stellen aan een website bedrijf. Zo kan jij een betere keus maken.

1. Welke website diensten bieden jullie aan?

Het verschilt nogal tussen webdesign bedrijven welke diensten ze allemaal aanbieden. Sommige bieden alleen de basis diensten aan zoals het ontwerp en programmeren van de website terwijl anderen een compleet pakket aanbieden waar bijvoorbeeld hosting en onderhoud bij in zit. 

Zoek naar een bedrijf die voor jouw ook de hosting van je website kan verzorgen en deze kan onderhouden. Vaak betaal je hier een maandelijks bedrag voor. Dit is vaak inclusief het updaten van je website wat super belangrijk is voor de veiligheid van je site.

Daarom bieden wij bij Coolpixel alleen een compleet alles-in-één website pakket aan zodat jij geen omkijken meer hebt naar je website. Wij regelen de hosting, domeinnaam en email van je website. Met onze updates en beveiliging is je website altijd veilig. Onze dagelijkse backups zorgen ervoor dat je nooit gegevens kan kwijtraken.

checklist-nieuwe-website_mockupchecklist-nieuwe-website_mockup
GRATIS DOWNLOAD

NIEUWE WEBSITE LATEN MAKEN CHECKLIST

Maak je geen zorgen over het kiezen van de juiste webdesigner of webdesignbureau.

Met onze complete checklist weet je precies waar jij op moet letten bij het laten maken van een nieuwe website. 

En voorkom je vervelende website verrassingen achteraf. 

2. Maken jullie de website op basis van een template of wordt deze volledig op maat gemaakt?

Dit hangt helemaal van jouw budget af en van je doelen die je hebt met je website. Voor een website in het goedkopere segment betaal je tussen de 200 en 1000 euro. Deze website bouwers maken vaak gebruik van kant en klare thema websites. 

Heb je meer te besteden en wil je jouw website helemaal op maat laten maken? Dan moet je denken aan prijzen vanaf 1500 euro voor een basis website die kunnen oplopen tot 3000 a 5000 euro afhankelijk van je wensen. Voor Grote uitgebreide websites met veel functies kunnen de prijzen oplopen tussen de 10.000 en 100.000 euro. Lees ook deze mini-spoedcursus voor meer over dit onderwerp.

Wij richten ons op het lagere segment maar willen toch een website op maat kunnen aanbieden. De basis van al onze websites is het WordPress CMS. Wij werken met een “website builder”. Tegenwoordig zijn deze zo ver ontwikkeld dat wij als vormgevers bijna alles kunnen vormgeven zoals wij dat voor ogen hebben. Je kan het zo zien, het technische gedeelte van de website is al helemaal gemaakt. Wij maken vervolgens de layout en kiezen de juiste styling, kleuren, lettertypes, afbeeldingen en andere elementen. Wil je weten wat wij voor je kunnen maken? Bekijk dan onze website voorbeelden.

3. Hoe ontwerpen jullie mijn website om meer leads en omzet te genereren?

Je wil natuurlijk dat het bedrijf die jouw website gaat ontwerpen niet alleen een mooi plaatje voor je maakt. Stel je voor, als je wil dat meer klanten je gaan bellen of je bedrijf bezoeken dan moeten je contactgegevens duidelijk worden vermeld. Het liefst direct bovenaan de pagina.  Wil je meer leads genereren of meer inschrijvingen op je email nieuwsbrief (Mailchimp, Drip, ConvertKit), dan moeten deze op de website geplaatst worden via duidelijk vormgegeven actieknoppen. Het is belangrijk om te kijken of het website bedrijf jouw kan goed kan helpen met je doelen die jij met je website wilt bereiken. 

actieknoppen op website cta

Wij ontwerpen websites die mooi en functioneel zijn. Het mooie gedeelte zorgt ervoor dat je website de aandacht van je bezoeker krijgt en deze nieuwsgierig wordt naar jouw onderneming. Het functionele gedeelte zorgt ervoor dat de klant op een slimme en gebruiksvriendelijke manier door je website begeleid wordt om vervolgens te worden overtuigd een bepaalde actie te ondernemen. Dit kan zijn, contact opnemen, een formulier invullen, inschrijven op een email nieuwsbrief of een offerte aanvragen.

4. Hoeveel inbreng heb ik tijdens het ontwerp proces?

Tijdens een eerste gesprek die je hebt met het website bedrijf horen ze jou vragen te stellen over jouw bedrijf. Je wil zeker weten dat jouw website straks perfect aansluit bij de stijl van je bedrijf en wat jij wilt uitstralen naar je klanten. Vraag je website bedrijf of ze een tussentijdse oplevering hebben zodat jij alvast eventuele aanpassingen kan doorgeven. De website is dan nog niet helemaal af en zal het makkelijk zijn om nog te veranderen van richting en aanpassingen door te voeren. 

Wij hebben altijd en tussentijdse oplevering van de website om onze klanten de gelegenheid te geven de website vast te bekijken en eventuele feedback en aanpassingen door te geven om hem perfect te maken. 

5. Kan ik mijn website later nog uitbreiden?

Je wil natuurlijk dat je bedrijf groeit, daarom wil je een website laten maken met de mogelijkheid later eenvoudig aanpassingen te doen, maar waar moet je op letten? Vraag naar de mogelijkheden die je hebt om later nieuwe functies en pagina’s toe te voegen zonder extra te betalen voor een redesign van de site. Misschien heb je nu al ideeën die je graag in de toekomst zou willen toevoegen, vraag dan direct wat hierin de mogelijkheden zijn zodat je later niet voor verassingen komt te staan. 

Bij Coolpixel bouwen wij al onze websites in het populaire WordPress CMS. Van alle websites en blogs die er op het internet te vinden zijn werkt 33% met WordPress. Wij gebruiken WordPress omdat het eenvoudig uit te breiden is met allerlei plugins om je website nog beter te maken voor jouw bedrijf. Omdat deze software open source is kunnen wij alles maken wat we maar willen. 

6. Kan ik straks zelf mijn website aanpassen?

Je wil straks een website hebben met een content management systeem (CMS) om zelf je website te kunnen aanpassen. Een goed webdesign bedrijf is bekend met populaire CMS systemen zoals WordPress en Magento. Met bijvoorbeeld een WordPress CMS log je eenvoudig in op je website om vervolgens teksten en afbeeldingen te wijzigen of een nieuwe blog artikel te maken en te plaatsen. Zonder een goed CMS systeem ben je compleet afhankelijk van je website bouwer en moet je deze om de dag bellen voor wijzigingen. Dat wil je natuurlijk niet. 

checklist-nieuwe-website_mockupchecklist-nieuwe-website_mockup
GRATIS DOWNLOAD

NIEUWE WEBSITE LATEN MAKEN CHECKLIST

Maak je geen zorgen over het kiezen van de juiste webdesigner of webdesignbureau.

Met onze complete checklist weet je precies waar jij op moet letten bij het laten maken van een nieuwe website. 

En voorkom je vervelende website verrassingen achteraf. 

7. Wat kost een website en wat krijg ik precies?

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, want jij wil niet dat je achteraf ineens meer moet betalen dan je in eerste instantie hebt afgesproken. Zorg dat je duidelijke afspraken maakt hierover. Vraag om een duidelijke specificatie van de diensten met de bijbehorende prijzen. Vraag ook naar een lijst met prijzen van extra mogelijkheden. Mocht je in de toekomst nog iets willen toevoegen of wijzigen dan weet je wat daar de prijzen van zijn. Een duidelijke omschrijving van de diensten is een belangrijk punt waar je op moet letten als je een website wil laten maken. Vergeet dit niet.

Wij werken zelf met vaste prijzen die vooraf duidelijk gecommuniceerd worden, evenals de bijbehorende diensten en producten. Wij houden van helderheid en transparantie voor ons en voor de klant.  

De prijs van een website hangt af van jouw online doelen en de functies die jij nodig hebt op je website.

8. Werkt mijn website straks ook goed op smartphones en tablets?

Je wil natuurlijk dat je klanten op de desktop, mobiel en tablet een perfecte weergave van je website krijgen te zien. Om deze optimalisatie voor elkaar te krijgen wordt er gebruik gemaakt van responsive design. Dit houdt in dat jouw website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm van de gebruiker. Op de desktop wordt hij dus anders getoond dan op een smartphone. 

responsive webdesign
Voorbeeld van een responsive website op een smartphone en tablet

Er wordt dus niet meer zoals vroeger gebruik gemaakt van een aparte mobiele website. Responsive is the way to go. Als jouw website bedrijf geen responsive websites maakt zoek dan snel verder naar en die dat wel doet.

9. Bieden jullie ook web hosting aan?

Misschien heb jij zelf al je domeinnaam en hosting al geregeld bij een hosting provider. Het is toch handig om je nieuwe webdesign bedrijf te vragen of ze ook web hosting aanbieden. Het is in de meeste gevallen gemakkelijker om je webhosting bij je webdesigner te hebben. Zo heb je alles op één plek en heb jij één aanspreekpunt mocht er iets met je site aan de hand zijn.

Laadtijd van je website

Doe onderzoek naar de kwaliteit van de hosting provider. Er is namelijk erg veel verschil tussen de snelheid die ze aanbieden. De laadsnelheid van je website is van enorm belang voor je posities in de zoekmachine van Google. Deze hecht veel waarde aan de snelheid van je site. Is jouw site langzaam? Dan zal deze op een lagere positie in de zoekmachine eindigen dan een website met dezelfde content maar met een snellere laadtijd. In dit artikel lees je hoe belangrijk de snelheid van je website is voor Google.

SSL Beveiliging

Zorg dat je webhosting gebruik maakt van een SSL beveiliging op je website. Deze zorgt voor een veilige verbinding tussen de server van je website en de browser. Hiermee worden jouw gegevens en die van je website bezoeker beter beveiligd.

Je herkent een veilige website aan het slotje in de menu balk. Dit is iets waar je goed op moet letten als je een website wil laten maken. Websites met een veilige SSL verbinding worden in de zoekresultaten van Google ook hoger geplaatst dan een site met dezelfde content zonder SSL verbinding.

website met ssl beveiliging

Coolpixel biedt een totaalpakket inclusief betrouwbare en snelle hosting voor je website. Wij optimaliseren onze websites met verschillende plugins om ze nog sneller te maken. Door gebruik te maken van zo min mogelijk overbodige design elementen en toevoegingen van onnodige plugins zijn onze websites super snel. Je website is bij ons altijd beveiligd met SSL.

10. Bieden jullie ook onderhoud en support aan?

Waar je nog meer op moet letten bij het laten maken van een website is of ze ook onderhoud en support diensten aanbieden. Het is belangrijk om onderhoud aan je website te laten uitvoeren, zoals het updaten van je website. Dit zorgt voor een stabiele en veilige website met zo min mogelijk errors. Vraag ook of er backups gemaakt worden van de website. Mocht er ooit iets mis gaan met je website nadat er bijvoorbeeld iets is aangepast of gewijzigd, dan kun je je website altijd nog terugdraaien naar een vorige goede versie. 

Wij hebben standaard support en onderhoud inbegrepen bij de hosting en domeinnaam. Dit doen wij om jouw een website te kunnen geven die ten alle tijden goed werkt en veilig is. Dit is inclusief dagelijkse backups van je website en technisch support.

11. Wordt de website straks mijn eigendom als hij klaar is?

Vraag of jij alle inloggegevens ontvangt van de website als deze klaar is. Je wil wel de controle hebben over je eigen site en aanpassingen kunnen doen waar en wanneer je maar wilt. In de meeste gevallen is het wel handig om de technische zaken over te laten aan de website bouwer zodat je niet per ongeluk je iets stuk maakt in je website.  

Wij geven je volledige toegang tot je website zodat jij zelf aanpassingen kan doen wanneer je wilt. Wij hebben wel bepaalde functies uitgeschakeld zoals het toevoegen van plugins. Hiermee willen wij voorkomen dat je website net zo snel en stabiel blijft werken als bij oplevering. Als jij bijvoorbeeld een plugin installeert die flink verouderd is dan kan dit ten koste gaan van de snelheid en veiligheid van je website.

Website laten maken waar op letten checklist

Onderstaande checklist geeft je een compact overzicht waar je op moet letten als je een website wil laten maken.

Download hier je gratis Google docs checklist voor het laten maken van een nieuwe website.
 
checklist-nieuwe-website_mockupchecklist-nieuwe-website_mockup
GRATIS DOWNLOAD

NIEUWE WEBSITE LATEN MAKEN CHECKLIST

Maak je geen zorgen over het kiezen van de juiste webdesigner of webdesignbureau.

Met onze complete checklist weet je precies waar jij op moet letten bij het laten maken van een nieuwe website. 

En voorkom je vervelende website verrassingen achteraf. 

Met deze 11 vragen die je kan stellen en de checklist kan jij een betere keuze maken tussen de verschillende webdesign bureaus die er zijn.

Laten we samenwerken

Wil je weten hoe wij je helpen met je online doelen en het ontwerpen van een prachtige en functionele website? Wij helpen kleine ondernemers en starters meer online succes te behalen met een prachtige en functionele website volledig afgestemd op jouw branche, doelen en huisstijl. Heb je nog geen huisstijl? Bij ons kan je ook je huisstijl laten ontwerpen of alleen een logo.

Wij staan je graag telefonisch te woord voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek. Liever een fysieke afspraak maken? Wij kunnen afspreken in de omgeving Meppel, Zwolle & Hoogeveen.

Jasper en Laura.

Hey!

Mijn naam is Jasper.

Webdesign & marketing nerd met een passie voor psychologie, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling.

Ik help coaches, personal brands en experts met het visueel maken van hun verhaal door sterke branding, websites, sales funnels & strategieën die zorgen voor verbinding, overtuiging en meer sales.

Het is mijn missie om van jouw website een tool te maken die jouw bedrijf helpt groeien, zodat jij nog meer kan doen waar jij van droomt! 💖 

Dit vind je misschien ook leuk...

gratis Downloads

High-Converting Homepagina Blueprint

26-stappen Website Onderhoud Checklist

Blog Outline & Copy Script Template

Website-fotoshoot-planner

Website Fotoshoot Planner

Waar mag ik de checklist voor een nieuwe website naartoe sturen?

Gratis Download

Homepagina Blueprint voor Coaches & Personal Brands

Ontdek precies welke onderdelen jouw homepagina nodig heeft om de juiste bezoekers aan te trekken 🚀